Sök
Stäng denna sökruta.

Econic Homes

Villa, fritidshus eller attefallare – vi skapar stora och små hem

Om företaget

ECONIC HOMES är ett jämtländskt husdesignföretag med lång erfarenhet av att utforma hus för fritids- och permanentboende. Aktiebolaget bildades 2020 i Östersund med idén att hjälpa privatpersoner att ta fram de ritningar de behöver för att bygga hus med lokala hantverkare.

Tillsammans med våra kunder och partners
skapar vi moderna och genomtänkta hus som det är lätt att trivas i. Och som dessutom tar vara på den hantverkskompetens och de resurser som finns tillgängligt lokalt.

Genuin förståelse för byggprocessen

ECONIC HOMES startades 2020 av Ronnie Nilsson som i grunden är snickare och som arbetat många år i olika roller inom byggvärlden.

Ett tidigt intresse för konstruktion gjorde att han började rita hus för olika uppdragsgivare och utbildade sig i 3D-visualisering. Uppdragen växte och ett samarbete med jämtländska byggföretaget Byggruppen inleddes under 2018. Samtidigt ritade Ronnie även åt privatkunder och andra lokala byggföretag i Östersund med omnejd.

ECONIC HOMES bildades ur erfarenheterna av dessa samarbeten.

samarbeten. Visionen är att hjälpa privatpersoner skapa unika, platsbyggda hem och samtidigt underlätta för lokala byggföretag att utveckla sina verksamheter. Norrländsk husdesign – hand i
hand med duktiga hantverkare på olika håll i landet. En klok och kunnig utmanare till de stora husleverantörerna. Det är ECONIC HOMES i ett nötskal.

Vår filosofi

Norrländsk känsla

Välisolerade husmodeller med gedigna konstruktioner och naturliga material.

Nära & tryggt

Upplagt för lokal produktion, med traktens hantverkare och material.

Lätt att anpassa

Vi coachar till smarta val. Med utgångspunkt i platsen och er som ska bo där.

”Vi hjälper privatpersoner att ta fram de ritningar de behöver för att bygga hus med lokala hantverkare.”